Poslednje Igre Filipa Filipovića, Sonje Vasić i Maje Ognjenović: Neka svaki sekund bude vredan oproštaja

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 13:40

Svi zajedno brane medalje iz Rio de Žaneira

(Od specijalnog izveštača iz Tokija)

Poslednje Olimpijske igre za Filipa Filipovića, Sonju Vasić i Maju Ognjenović. Kapiten vaterpolo reprezentacije, vođa odbojkaškog tima i lider košarkaške reprezentacije pokušaće još jednom, kao i pet godina ranije, da povedu svoje timove ka medaljama... Vaterpolisti su u Riju bili zlatni, odbojkašice srebrne, a košarkašice bronzane. Jasno je da će biti teško da se dođe do sličnog učinka, ali oni ne bi bili tu da ne veruju uvek u najbolji mogući scenario.

Izabrane vesti

Mnogima od nas je ovo poslednje zajedničko takmičenje, tako da nemamo šta da izgubimo. Poslednjih osam utakmica u reprezentaciji starijih momaka, želimo da svaki sekund bude vredan toga“, rekao je na velikoj konferenciji u Tokiju Filip Filipović.

U Riju smo imali pritisak zbog svih rezultata ostvarenih pre toga. Logičan sled je bio da se završi onako kako se završilo. Ali svi znamo i kako je počelo. Zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se to ponovi, ali se retko stvari u sportu ponavljaju. Svima nam je cilj da ostavimo srce i pokažemo sve“.

Prvi rival vaterpolista je selekcija Španije sa kojom će igrati 25. jula.

Mislim da ne treba praviti bauka od njih, to je sjajna generacija, ali nisu osvojili ništa poslednjih godina. Mi smo sa njima imali nekoliko utakmica, koje smo mogli da okrenemo u svoju korist. Pripreme su bile intezivne, momci su raspoloženi. Danas smo imali prvi trening, što se atmosfere tiče nemojte da brinete, to je kao i do sada pod kontrolom“.

Pre nego što uskoči u bazen, Filip će imati čast da na ceremoniji otvaranja zajedno sa Sonjom Vasić ponese zastavu Srbije. Naša košarkašica je u Tokio stigla posle preležane korone, koja je poremetila njene pripreme za poslednje utakmice u igračkoj karijeri.

Definitivno je bio jedan izazovniji period za našu porodicu, psihički i emotivno naporan. Do poslednjeg trenutka nismo znali da li ćemo biti tu, Miloš i ja. Kad se toliko dugo spremaš za nešto, a onda se ovako nešto desi... Ne znam da li ćemo predstavljati Srbiju onako kako bismo voleli“, drhtao je glas Sonji dok je pričala na ovu temu.

Ona je na EP na kome je Srbije osvojila zlato pre dvadesetak dana proglašena za MVP. Posle toga zbog problema sa kovidom nije trenirala.

Moja ekipa ne zavisi od mene, ima njih 11 koje verujem da će mi olakšati sve ovo što je iza nas. Mnogo toga se promenilo od te 2016. godine kada smo bile u Riju, tada smo možda i neočekivano osvojile bronzu. Mnogo smo sazrele od tada... Mi smo jedine uz Noleta imale bitno takmičenje pre ovoga. Imale smo malo vremena da se pripremimo za OI. Verujemo da je uvek moguće da se nešto uradi, samo da igramo našu prepoznatljivu igru. Svi su pretendenti za odličje. Možda je preambiciozno da govorimo o odbrani medalje. Ali mi ne bežimo od pritiska“.

Nije mnogo Sonja u prethodnom periodu razmišljala o nošenju zastave...

Verovatno ćemo se tek sutra baviti ceremonijom. Videćemo ko će da ide. Za mene je velika čast što sam izabrana, smatram da mi imamo mnogo kandidata koji su mogli da budu na tom mestu. Još delim to sa Filipom Filipovićem, velikom legendom našeg sporta“.

Kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović povešće tim ka jedinom zlatnom odličju koje ovoj generaciji nedostaje. Od 2017. godine Srbija je u odbojci osvajala samo titule, pa s razlogom javnost od Terzićevih devojaka očekuje isto i na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri. 

Dugo smo čekali Olimpijske igre. Napokon smo ovde u selu. Čast je biti deo srpskog tima. Naravno da su naša očekivanja najveća moguća. Svetske smo i evropske šampionke, to nam daje dozu pritiska, ali i obavezu“, rekla je Maja Ognjenović.

Mi smo spremne, ne predstavlja nam problem što nismo igrale zajedno godinu i po dana. Još više smo se zaželele, još smo iskusnije... Napravio se dobar balans u ekipi. Nadamo se najboljem“. 

 

 


tagovi

Filip FilipovićMaja OgnjenovićSonja Vasićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara